MWFbMqJ4MaBdMaNcNGFcMGtcMncsynIkynwbzD1c

SEO Nedir

Ak Blog SEO
4526497607311515816

SEO Nedir

5 Mayıs 2018 Cumartesi

SEO Nedir? Neden ihtiyaç duyulur?



SEO Nedir Kimler SEO Yapar, SEO Firmaları Siteleri, Önemli Gizli Püf SEO Dokümanları Eğitimleri
Sizlere bugün ki konumuzda SEO Nedir sorusuna detaylı olacak biçimde kapsamlı olarak cevap vermeye çalışacağız. İnanın okuyacağınız bu yazıyı sonuna kadar adım adım, analiz ederek ve özellikle sıkılmadan tekrar tekrar okursanız şayet, sizlere çok rahat bir şekilde şunu açıkça ifade edebiliriz: Yazımızı okuduğunuzda hem SEO'nun ne kadar önemli bir Dijital Pazarlama Stratejisi olduğunu hemde SEO Algoritmasının mantığını kavrayacak şekilde diğer konularımıza göz attığınız zaman konuları anlamanızı kolaylaştıracağının önemini ilerleyen zamanlarda bize hak vereceksiniz.  
Konuya geçmeden önce dokümanın daha kolay anlaşılması için ilk bölümde SEO Nedir? Sorusuna cevap vereceğiz sizlere. Sonraki bölümde ise ilk bölümün ne denli önemli olduğunun yanı sıra neden SEO'ya ihtiyaç duyulduğu konusuna değineceğiz. İkinci bölüm için ayrı bir başlık altında konuyu açmayı düşündük. Böylece uzun olarak gördüğünüz yazıyı iki farklı linkten okumanız sizler için daha kolay olacaktır. SEO'ya neden ihtiyaç duyarız konusuyla ilgili aşağıda konu linki verilecektir size.

SEO Nedir?

Seo üzerine birçok yazıya denk gelerek özellikle de Seo nedir sorusuna verilecek birçok cevapları okumuş olmalısınız. Ya da bir şekilde farklı farklı cevapları almış veyahut duymuşsunuzdur. Bizler ise ingilizce terimlere girmeden tamamıyla Türkçe bir şekilde basit cevap vereceğiz. Vereceğimiz bu cevap aslında ikinci bölüme geçerken önemine bu bölümde de değineceğiz. Aklınızı karıştıracak yabancı terimlerden mümkün olduğu kadarıyla uzak durmaya çalışacağız.
Bir websitenizin olduğunu düşünelim. Açmış olduğunuz sitenize ziyaretçilerin gelmesi, sitenizdeki yazıları belli bir kitleye ulaştırma isteğiniz gibi düşünceniz varsa burada yukarıda bahsi geçen SEO Nedir sorusunun cevabına adım adım geleceğiz. Sitelerinizin Google, yahoo, bing ve yandex gibi arama motorlarında ilk sayfa veya ilk sıralara gelmesi için, sitenize yapmış olduğunuz her türlü pozitif katkılara SEO diyoruz. 

Peki bu pozitif katkılar dediğimiz çalışmalar Nedir?

Kısaca ifade edersek; siteleriniz yapmış olduğunuz bütün çalışmalar demektir. Sitenize yönelik aklınıza gelebilecek yaptığınız bütün çalışma faaliyetlerin tamamını kapsamaktadır. Bu çalışmaların başında en önemli etken sitelerinizdeki yazıların içeriğidir. Bu içerik için altını çizerek önemini vurgulamak istiyoruz, Özgün Makale içeriklerdir. Bir sitesinin olmazsa olmazları başında gelen en önemli etkendir. Aslında SEO Nedir derken verilebilecek bir çok cevap arasında en yakın cevap özgün içerik diyebiliriz. Sitelerinizin arama motorlarında ilk sıralara çıkması adına yapılan her türlü çalışmalar seo kapsamına girer. SEO demek siteleriniz için gerekli olan optimizasyon çalışmalarıdır. İlk etapta seo nedir sorusuna verdiğimiz bu bilgiler yeterlidir. Diğer konularımız da websiteleri için yapılan optimizasyon çalışmalarından bahsedeceğiz.  (Unutmayın adım adım sırasıyla hep birlikte çözeceğiz Seo'yu. Yeterki isteğiniz olsun.) Önceki konumuz olan  SEO Rehberi adlı konuyu okudu iseniz, ilgili linkteki konumuzda da belirtmiştik sadece tek bir kaynaktan bilgi edinmeye bakmadan diğer SEO ile ilgili argümanlara da göz atmanızda büyük yararları vardır. 
Özetle SEO Nedir sorusuna kısaca cevap vermemizi isteyecek olursanız size şunları aktarabiliriz.
Google'da web siteniz ile ilgili içeriğiniz neyse, ziyaretçilerin okumasını ve sitenizde geçen bilgiye erişebilmesi için ilk sayfa veya ilk sıralarda yer edinmesi demektir. Yukarıda İngilizce terimlere değinmeden anlatacağımızı belirtmiştik. Yinede açıklama yapmak gerekirse SEO açılımı: Search Engine Optimization. Türkçe deyimiyle yukarıdaki anlatımlarımıza bakarak sitemizin belli bir kitleye ulaştırabilmek için sitelerimize yapmış olduğumuz optimize çalışmalar diyebiliriz. Bu optimizasyon çalışmaları ilerleyen dönemlerde sitemizde ilgili konuları açacağız elbette. Yinede optimizasyona dair kısa bir bilgi verelim. Sitemizin içeriğiyle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar için Site İçi SEO çalışmaları  diyebiliriz. Buna örnek olarak sitemizin kod yapısı, SSL desteğinin olması, açmış olduğumuz konunun içeriğinin özgün olması, H1 H2 ve H3 taglarının olması, sitede açılan konu başlıklarının yanı sıra öneminli cümleleri vurgulayarak belirtilmesi gibi bir çok çalışmalar site içi SEO konusuna girmektedir.
Site Optimizasyonu iki kulvarda incelenir. Birincisi yukarıda anlattığımız site içi çalışmalar. İkincisinede özet şeklinde bilgi verirsek: Site Dışı SEO Çalışmaları dediğimiz tüm faaliyetlerdir. Örnek verecek olursak, Başta Backlink dediğimiz link kaynakları, tanıtım makaleleri, sosyal medya dediğimiz İnstagram, Twitter, Facebook ve Linkedin gibi büyük sosyal ağları etkin ve doğru bir şekilde kullanımı gibi bir çok çalışma faaliyetlerimiz Site Dışı SEO alanına girmektedir. 
Merak etmeyin hepsini zamanla açıklayıcı bir şekilde sizlerle paylaşacağız.
Yukarıda verilen bilgilerden sonra ikinci aşamaya gelelim.
Doküman kaynak link: https://seo.akblog.net/2018/05/seo-nedir.html

SEO'ya Neden Ihtiyaç Duyarız?

Konuyla ilgili doküman editörlerimiz tarafınca hazırlanmaktadır. En kısa zamanda konumuzun linki sizlerle paylaşılacaktır.



Akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları

Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç