MWFbMqJ4MaBdMaNcNGFcMGtcMncsynIkynwbzD1c

Web Siteyi Google'a Kaydetmek

Ak Blog SEO
4526497607311515816

Web Siteyi Google'a Kaydetmek

21 Temmuz 2018 Cumartesi

Web Siteyi Google'a Kaydetmek

Web sitenizi Google'da alma

Web Siteyi Google'a Kaydetmek
Web Siteyi Google'a Kaydetmek
Sizlere bugün anlatacağımız konuyu alıntılayarak uzmanından Google'a kayıt nasıl yapılır bilgileri vereceğiz.
Google'ın arama sonuçlarına dahil olmak ücretsiz ve kolaydır; sitenizi Google'a göndermeniz bile gerekmez. Google, dizinimize eklenecek siteleri bulmak üzere web'i düzenli olarak keşfetmek için "web tarayıcıları" adlı yazılımı kullanan tam otomatik bir arama motorudur. Aslında arama sonuçlarımızda listelenen sitelerin büyük çoğunluğu, eklenmek üzere manuel olarak gönderilmiş siteler değil, bot'larımızın web’i tararken bulup otomatik olarak eklediği sitelerdir.  Web Sitem Google'da mı?
Sitenizin Google'ın dizinine dahil edilmiş olup olmadığını belirlemek üzere sitenizin URL'si için bir site araması yapın. Örneğin, "site:akblog.net" araması, bu sonuçları döndürür.

Sitem Google'da değil!

Google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçmasının önüne geçilemez. Örümceklerimiz bir siteyi atladıklarında, bunun nedeni çoğunlukla aşağıdakilerden biridir:
  • İlgili site, web üzerindeki diğer sitelerle iyi bir şekilde bağlı değildir.
  • Yeni bir siteyi kullanıma sundunuz ve Google'ın henüz bu siteyi taramak için zamanı olmadı.
  • Sitenin tasarımı, içeriğinin Google tarafından etkili bir şekilde taranmasını zorlaştırıyor.
  • Google, sitenizi taramaya çalışırken bir hatayla karşılaştı.

Sitemi ve mobil uygulamamı Google'a nasıl taşırım?

Site tarayıcımızın belirli bir siteyi bulacağı garanti edilmese de, bu yönergeleri izlemek sitenizi arama sonuçlarında görünür hale getirmelidir.
Mobil uygulamanızın Google'da görünmesini istiyorsanız uygulamanızda Uygulama Dizine Ekleme özelliğini kullandığınızdan emin olun.
Google Search Console, içeriğinizi Google'a göndermenize ve Google Arama'daki performansınızı takip etmenize yardımcı olacak araçlar sağlar. İsterseniz Search Console, Google'ın sitenizle veya mobil uygulamanızla ilgili karşılaştığı önemli sorunlara ilişkin uyarılar da gönderebilir.

İş bilgileri, harita bilgileri veya diğer özel bilgileri Google'a eklemek isterseniz İçeriğinizi Google'a ekleme konusuna bakın.

Google Arama sonuçlarında görünmek için temel kontrol listesi

Bu yapılacaklar listesinin bir sürümünü burada bulabilirsiniz.
Burada, başlarken web sitenizle ilgili kendinize soracağınız bazı temel sorular belirtilmiştir. Başlamayla ilgili ek bilgileri Google Web Yöneticileri ve SEO Başlangıç Kılavuzu'nda bulabilirsiniz. 

Web Siteyi Google'a Kaydetmek Web sitem Google'da görünüyor mu?

Google arama sonuçlarına dahil olmak ücretsiz ve kolaydır. Genellikle sitenizi web'de yayınlamak dışında başka bir şey yapmanız bile gerekmez. Sayfalarınızın halihazırda dizine alınmış olup olmadığını görmek için Google Arama'da şuna benzer bir sorguyla sitenizi arayın:
site:example.com
"example.com" kısmını kendi sitenizle değiştirin.

Web Siteyi Google'a Kaydetmek Kullanıcılara yüksek kaliteli içerik sunuyor muyum?

Birinci önceliğiniz, kullanıcılara sitenizde mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak olmalıdır. Sitenizi benzersiz, değerli veya çekici yapan şeyleri düşünün.

 Yerel işletmem Google'da görünüyor mu?

Google Benim İşletmem; Arama ve Haritalar da dahil olmak üzere Google genelinde işletme bilgilerinizin nasıl görüneceğini yönetmenize yardımcı olan ücretsiz ve kullanımı kolay bir araçtır. İşletmenizi ve web sitesini google.com/business adresinden ekleme seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Web Siteyi Google'a Kaydetmek İçeriğime tüm cihazlarda hızlı ve kolay bir şekilde erişiliyor mu?

Günümüzde aramaların çoğu mobil cihazlardan yapılmaktadır. İçeriğinizin hızlı yüklenmek ve tüm ekran boyutlarında doğru bir şekilde görüntülenmek üzere optimize edildiğinden emin olun.

Web Siteyi Google'a Kaydetmek Web sitem güvenli mi?

Modern kullanıcılar güvenli bir çevrimiçi deneyim bekler. Web sitesi bağlantınızın güvenliğini HTTPS ile sağlayın.
Kaynakhttps://support.google.com/webmasters/answer/34397?hl=tr&ref_topic=3309469

Akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları

Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç