MWFbMqJ4MaBdMaNcNGFcMGtcMncsynIkynwbzD1c

Wordpress SEO Ayarları

Wordpress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Ak Blog SEO
4526497607311515816

Wordpress SEO Ayarları

31 Ağustos 2020 Pazartesi

Wordpress StratejikS SEO Ayarları

Wordpress SEO Ayarları
Wordpress SEO
Bugün sizlere dijital dünyada en çok kullanılan hazır sistemlerden olan Wordpress'e dair sitelerinizi özel kılacak, Wordpress Stratejik SEO Ayarları ile ilgili sizlere çok geniş kapsamlı bir dokümanı paylaşacağız. Öncelikle açtığımız bu doküman ilgili olarak iki farklı başlık altında anlatımı yapmayı düşünüyoruz. Ana konu temelde SEO'da Neden Wordpress konusunun yanı sıra Wordpress'in SEO ile olan önemli etkileşiminden de bahsedeceğiz. Sonraki aşamada ise açacağımız bu konuyla bağlantılı olacak biçimde iki farklı konu olan Wordpress Site İçi SEO ve Wordpress Site Dışı SEO adı altında yazımızla, Wordpress'e dair tüm detayları elimizden geldiğince anlatımını gerçekleştireceğiz.
Malumunuz Wordpress dünyada hepimizin bildiği üzre en kullanılan hazır sistemlerden biridir. Hal böyle olunca da Wordpress'in SEO Ayarlarına yönelik yapılan bir çok çalışmalarının (Eklentiler, Özel kodlar vs...) yürütülmesi, Webmaster veya site sahiplerince SEO alanında tam bir bilgiye sahip olamamakla birlikte, bilgi kirliliğinin artması üzerine hem olumlu ve hemde olumsuz etkilerini görüyoruz. Bizler bu olumsuz bilgi kirliğinin önüne geçmek için sizlere Wordpress tabanlı sitenin Google arama motoru sonuçlarında belli bir noktaya gelmesi için temel düzeyden profesyonellik aşamasına kadar konuyu açma gereği duyduk. Umarım aşağıda verilen dokümanı okuduğunuzda sorununuza çözüm getirmiş oluruz.

Wordpress SEO mu? Yoksa diğer hazır sistemler mi?

Kesinlikle Wordpress SEO diyeceğiz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi konuyu iki ana kategoride anlatımı yapacağımızı söyledik. Öncelikle sizlere şunu gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz. Wordpress SEO Ayarları diğer hazır sistemlerden çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Her ne kadar zor gibi görünse de okuyacağınız bu makale sayesinde çokta zor olmadığını kendinizde anlayacaksınızdır. Wordpress sitemizin bir noktaya gelmesi için yani arama motorlarınca ilk sayfa veya ilk sıralarda yer alması için belli başlı kriterleri sağlamamız yeterlidir. Öncelikle şunu bilmenizde faydası olduğunu düşündüğümüz önemli bir noktaya değinelim: Wordpress Tabanlı siteler için bir çok eklentiler sayesinde işiniz daha kolaydır. Kullanıcı adı ile şifrenizi girdikten sonra Admin panelinden eklentiler kısmına gelerek sitenize inanılmaz derecede olumlu etki gösteren bir kaç eklenti sayesinde, Site içi SEO Ayarları dediğimiz kısmın %60'lık bir oranın neredeyse sadece bu eklentiler ile %70-75 oranında işlemleri bitirmiş olabileceksiniz. Peki bu eklentiler nelerdir diye soracak olursanız sizlere şimdilik sadece başlıklarını vermekle yetineceğiz. (İlerleyen zamanlarda eklentilerin kullanımına yönelik tek tek videolu anlatımı olacak şekilde detaylıca bilgi vereceğiz.)

Sizlere Önerebileceğimiz Wordpress SEO'ya Etki Eden Önemli Eklentiler:

WordPress SEO by Yoast

Siteniz için kullanımı gayet kolaydır. Bu eklenti sayesinde sitelerinizin description, title ve sitemap.xml ayarları gibi tek tuşla çok rahat bir şekilde halledebileceğiniz bir eklenti. Şiddetle tavsiye edebileceğimizi söyleyebiliriz.

All in one seo

En çok kullanılan ve bilinen wordpress SEO eklentisi, bu eklenti ile konuların, sayfaların, etiketlerin title ve meta taglarını kontrol edebilir istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu eklenti kurulduğu zaman konu eklerken konular ile alakalı title ve meta tag girmeniz için yeni bir bölüm oluşturur. Bu eklentiyi her bloğa kurmanızı tavsiye ederim.

Simple Tags

Yazınıza etiket eklerken , benzer ve ilgi çekici etiketleri size sunan bir eklenti, bu özellik wordpress 2.7  versiyonundan sonraki versiyonlarda olan bir özellik ile benzerlik gösterse de bu eklenti ajax ile farklılık arayanlara duyurulur.

Google XML Sitemaps

Arama motorlarının istediği site haritalarını otomatik oluşturan bu eklenti sayesinden sitenizi daha hızlı indextebilirsiniz. Tavsiye ederim

Platinum seo Plugin

Bu SEO eklentisi all in one SEO ile aynı işi görmekte ve ona rakip olabilecek özelliklere sahip ekstra olarak permalinklerinizi (kalıcı bağlantılarınızı) değiştirmeniz durumunda, otomatik olarak 301 yönlendirmesi yapabiliyor.

SEO Smart Links

Blog içinde verilen linklerde “nofollow” etiketi ile “_blank” etiketi (yeni pencerede açmayı sağlar) gibi alternatiflerden faydalanmanızı sağlayan bir eklenti.





Akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları

Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç